Logo Culinair Kommers

Gezond eten is belangrijk voor jong en oud. Stichting Elisabeth in Roosendaal besteedde tijdens de Beweegweek extra aandacht aan de gezonde maaltijd en tussendoortjes. Culinair Kommers hielp hen daarbij.

Ester Punt is de kok van woonzorgcentrum st. Elisabeth in Roosendaal. In de instellingen zijn 9 woongroepen. Daarnaast zijn er appartementen en aanleunwoningen waar ouderen zelfstandig wonen. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de vele activiteiten in de instelling.

Tijdens de Beweegweek werden activiteiten als meditatie en yoga aangeboden. De voedingsdienst zorgde – met de behulp van Culinair Kommers - voor gezonde tussendoortjes. Op een middag mochten de bewoners zelf aan de slag met fruit. Van Griekse yoghurt, vers fruit en verse vruchtensappen werden heerlijke smoothies en bowl gemaakt. Ester Punt: “De bewoners konden zelf het fruit snijden en in de blender doen. Zo kregen ze hun eigen gemaakte smoothie, zoals ze ‘m zelf hebben samengesteld.” Aan deze laagdrempelige activiteit konden ook de dementerende bewoners goed meedoen.

Op de facebookpagina van Culinair Kommers staat een leuke video van het smoothies maken.

Stichting Elisabeth gebruikt restaurant ‘Het Trefpunt’ voor maaltijden en activiteiten. Ester: “Het gaat erom dat het gezellig is. Het sociale aspect staat wel voorop bij activiteiten. Dat de mensen even aanspraak hebben. Ze kunnen gezellig met elkaar praten tijdens de activiteit. De bewoners vonden het smoothies maken erg leuk. Het is weer eens wat anders dan bingo of een muziekuurtje. We willen nog wel eens zoiets doen, met milkshakes bijvoorbeeld.”

Bij Culinair Kommers vinden we gezond eten belangrijk. Wij bereiden de maaltijden zoals je dat thuis ook zou doen, ambachtelijk en zonder onnodige toevoegingen. Daarom steunen wij graag initiatieven van onze klanten rondom gezonde voeding.