Logo Culinair Kommers

Een thema-middag of -avond is genieten voor bewoners en medewerkers. De extra gezelligheid trekt bewoners en bezoekers naar het restaurant of de activiteitenruimte. Het zorgt voor ontmoeting en brengt reuring in de instelling.

Marianne Stoffelen is kok bij Surplus, locatie Elisabeth in Breda. Elke maand zorgt Marianne met haar collega’s voor een thema activiteit. Dat kan bijvoorbeeld een landenthema zijn, zoals Italiaans of Oostenrijks (zie foto). “We maken het hele plaatje compleet: de ruimte wordt leuk aangekleed, het eten is helemaal in het thema, we nodigen meestal een zanger uit en we verkleden ons zelf ook nog”, vertelt Marianne. “De gasten waarderen dat enorm. Je ziet de mensen genieten. Ook de familie mag meegenieten: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

Culinair Kommers biedt ondersteuning bij het organiseren van thema-activiteiten. Voor een Hollandse, Vlaamse, Italiaanse, Griekse of Indische avond hebben wij de menu-suggesties voor u klaar liggen. U kunt een gedeelte daarvan ook zelf downloaden van onze website . En als u suggesties wilt uit een andere keuken, dan kan dat ook. Marianne Stoffelen: “Voor de Oostenrijkse avond hadden we gebonden goulashsoep, hahngebrat, hete bliksem, Tiroler gröstl en apfelstrudel. Ik overleg gewoon even met John Kommers en dan kan het allemaal geregeld worden.”

Voor de aankomende zomer bevelen wij ook ons barbecue aan. Wij leveren u graag ons vlees – wij zijn slagers van huis uit! – en maken dat compleet met sauzen, salades en brood.
Straks in juni kunt u onze haringkar weer lenen, om de Hollandse Nieuwe binnen te halen. En in augustus gebruikt u onze mosselpannetjes voor een sfeervolle mosselavond.

Het samen organiseren van een thema-middag of -avond is heel leuk om te doen: “We genieten er zelf ook van”, vertelt Marianne enthousiast. “Het zijn voor ons de krenten in de pap!”