Logo Culinair Kommers

Voor André Dingemanse en Jolanda Hugens-Kommers zijn de dagen met proeverijen de leukste van het jaar. En ook bij de gasten valt het in de smaak, want om Pasen alvast voor te proeven waren er weer 30 relaties naar Hoogerheide gekomen.

Wat was er veel te proeven, donderdag 22 februari jl.: 5 voorgerechten, 5 soepen, 5 hoofdgerechten, een keur aan bijgerechten en desserts. De gasten zitten er om de beste keuze te maken voor hun bewoners of gasten. "Je moet je verplaatsen in de mensen", vertelde een tafelgenote. En dat is soms best moeilijk, maar vooral ook heel leuk om te doen.

Arjen Bouwense van de Kraayert uit Leeuwedorp (Zeeland) genoot van de Zeeuwse aardappelsalade met Zeeuws spek en Hollandse garnalen: "Een onverwachte maar lekkere combinatie." Bouwense waardeert ook de kipfilet met scampi's, alweer omdat het een combinatie is die je niet vaak ziet. "De procureurlap was ook heel lekker: mooi zacht vlees. Wij zijn altijd tevreden over het vlees van Kommers", vertelt hij verder. En Bouwense kan het beoordelen, want hij was de chef-kok in de instelling, tot daar de keuken dicht ging. De soep wordt nog wel zelf bereid: "Dat is vlug gebeurd en doen we altijd zelf. Een beetje van onszelf en een beetje van Kommers."

Een middag met proeverij is ook genieten voor de mensen van Culinair Kommers zelf. André Dingemanse treedt graag op als gastheer, introduceert de gerechten, ruimt af, schenkt bij én zorgt dat iedereen het naar de zin heeft. Daarbij enthousiast en gedreven geassisteerd door Jolanda Hugens-Kommers en Tiny Kommers, de moeder van John en Peter. Ton Snijders tenslotte is de chef-kok die verantwoordelijk is voor de keuken. "Mooi hé?", zegt André na het opruimen. "En met Kerst doen we dat drie middagen. Da's helemaal geweldig."