Logo Culinair Kommers

Voor de dames van de catering van verzorgingstehuizen is het een uitdaging om met weinig middelen wel een lekkere maaltijd aan de bewoners voor te schotelen. Want elk eetmoment is belangrijk voor de bewoners, het zijn de hoogtepunten van de dag. Daarom willen verzorgingstehuizen er ook echt iets speciaals van maken. En dat kan met de hulp van Culinair Kommers. Marijke Koen, van Tante Louise, de Vossemeren die sinds het najaar met Culinair Kommers werkt verteld er meer over.

Marijke Koen werkt nu al 12 jaar voor de stichting van Tante Louise. Ze vindt het leuk om voor mensen te zorgen en het ze naar de zin te maken. Haar andere liefde is koken. Die twee combineert ze nu dagelijks in haar functie als restaurant medewerker bij locatie de Vossemeren. Samen met haar collega Nel Verbiest die al 25 jaar voor de organisatie werkt, runnen ze alles wat met eten en drinken te maken heeft. Dat doen ze voor 3 huiskamers voor 35 bewoners. Ze verzorgen het ontbijt voor het verpleeghuis en de koffie in het restaurant. Tussen de middag wordt er voor de bewoners een lekkere warme maaltijd voorgeschoteld. Ook voor de broodmaaltijd ‘s avonds zorgen ze voor een lekkere en gevarieerde keuze. Op elk moment van de dag staat er een goede maaltijd klaar. “Dat is belangrijk voor onze bewoners en dus ook voor ons.
Het eetmoment moet altijd leuk en bijzonder zijn. We hangen er dus eens in de maand een thema aan,” verteld Marijke. Voorbeelden? “Afgelopen maand was het slachtmaand, daarom hadden we een keutjesmaaltijd, dat is nog van vroeger, er wordt dan van alles en nog wat van het varken gegeten. Maar we hebben ook een mosselmaaltijd, pannenkoekfestijn of stamppot avond georganiseerd. Alle afdelingen komen dan bij elkaar en er wordt een gezellig samenzijn van gemaakt.
De bestellingen rondom de maaltijden; daar zorgen wij voor. De verzorging hoeft het dan alleen maar klaar te zetten.”

“De bewoners zijn erg enthousiast over de maaltijden van Culinair Kommers. Het eten is grandioos, het ziet er goed uit en is erg smakelijk. De mensen vinden het perfect zo. Hun eetmoment, het gezellig samenzijn, dat is het hoogtepunt van de dag. Als het dan ook nog eens lekker eten is van goede kwaliteit, dan kan hun dag niet meer stuk en die van ons ook niet.”

“Voor ons is het met de hele omschakeling soms nog wel even zoeken hoe het precies werkt met het bestellen. Gelukkig helpt Culinair Kommers ons daar erg goed bij. We krijgen ook suggesties over hoe we het handiger kunnen doen, dat is fijn! Het moet van beide kanten lekker lopen en daar doen ze alles aan!”

“Door de proeverijen van Culinair Kommers zijn we nu ook al helemaal klaar voor de kerst. We hebben alles geproefd en een heerlijk menu samengesteld voor onze bewoners. Het was nog wel lastig om een keuze te maken want alles was zo heerlijk. We hebben ook veel tips gehad over hoe we moeten bestellen maar ook hoe het bereid moet worden en als een prachtig gerecht opgediend kan worden. Het was dus een leuke, nuttige en heerlijke middag voor ons.”