Logo Culinair Kommers

Oma’s gehaktbal, u kent m wel. Die gehaktbal die synoniem staat voor nostalgie en moeilijk te evenaren is. Precies die gehaktbal heeft Culinair Kommers gemaakt voor de Bijenkorf in opdracht van De Indische uit Nieuw-Vennep.

Toen De Indische de opdracht kreeg van de Bijenkorf moest directeur Gwan Ho direct aan Culinair Kommers denken. Gwan was ervan overtuigd dat Culinair Kommers met haar achtergrond als ambachtelijk slager de beste partner zou zijn.

Het was nog best een uitdaging om de perfecte gehaktbal te ontwikkelen. Om goed aan te sluiten bij de wensen van de klant waren er nogal wat vereisten. Het moest een echte rundergehaktbal met uitjes erin worden. Natuurlijk met een voortreffelijke smaak. Het gewicht moest exact 130 gram zijn. Het meest ingewikkelde was het maken van een gehaktbal die de hele dag in de jus kan liggen, rul moet blijven én niet uit elkaar mag vallen. Dat is bijna hogere wiskunde. Zeker als je wilt voorkomen dat het een stuiterbal wordt.
Voor de specialisten bij Culinair Kommers was dit een mooie kans om haar kunde te laten zien. John Kommers is met zijn collega's aan de slag gegaan. Na een aantal tests werd de perfecte gehaktbal ontwikkelt.
Het geheime ingrediënt? Dat moeten we u verschuldigt blijven. ”Dat vertellen we niet,” luidde het antwoord. "Anders is het geen geheim ingrediënt meer!" En oma vertelde natuurlijk ook nooit hoe zij de gehaktballen maakte.
Wij zijn benieuwd naar uw ideeën: Welke smaken van vroeger zou u weer eens willen proeven? Stuur ons een berichtje. U krijgt gegarandeert een reactie. Wij gaan de beste ideeën verzamelen en voor jullie aan de slag!

En als u nieuwsgierig bent geworden naar de gehaktbal, kunt u 'm testen bij de Bijenkorf. Wij zijn benieuwd naar de reacties!

gehaktbal