Logo Culinair Kommers

Sinds dit voorjaar krijgen de kinderen van Domino +, een kinderdagverblijf in Roosendaal, de gezonde maaltijden van Culinair Kommers. Coby Jongmans, directeur van Domino + vertelt ons erover.

 

Kinderdagverblijf Domino + in Roosendaal is sterk in flexibiliteit. De ouders geven steeds voor de volgende maand de opvangdagen en –uren door. Ze kopen per maand precies de uren in die ze nodig hebben. Brengen kan al vanaf 6:30 uur, ophalen tot 19:00 uur. Coby Jongmans: “De ouders zijn hier heel blij mee. Die tijden passen bij veel mensen heel goed. Als je bijvoorbeeld in ploegen werkt, moet je vroeg kunnen beginnen. En dan haal je je kind weer wat vroeger op. Heb je vakantie dan koop je geen uren in en zijn er dus ook geen kosten.  Wij berekenen de opvang altijd in uren, dus dat komt ook financieel dan heel gunstig uit.”
 
De 150 kinderen van Domino + kunnen drie maaltijden per dag eten. Voorheen waren dat allemaal broodmaaltijden. Sinds dit voorjaar krijgen ze ’s middags een warme maaltijd. Jongmans heeft daar goed over nagedacht: “Volgens voedingsdeskundigen is het beter om ’s middags warm te eten. Dat is een stuk gezonder, je bouwt er energie mee op die je tot de avond ook weer verbruikt. In Belgische kinderopvang is het ook de standaard. Met de menu’s van Culinair Kommers eten we ook gevarieerd en gebalanceerd.” 
 
domino
 
“De kinderen lusten echt alles. We staan er versteld van. ‘Zien eten, doet eten.’ Dat blijkt heel duidelijk. Ik hoef niet echt rekening te houden met kinderwensen. Gisteren aten we spaghetti bolognese, vandaag eten we bloemkool met stoofvlees en puree. De kinderen vinden het allemaal heerlijk.”
Jongmans bepaalt één keer per maand het menu via de website van Culinair Kommers. Daarna komen de verse maaltijden als vanzelf binnen. Jongmans: “Het is allemaal heel simpel. Ook het warm maken, hier heb je alleen een oven voor nodig. Eigenlijk is alleen het opruimen een stuk meer werk geworden. Nu ligt er geen brood en hagelslag op de vloer maar hangen er spaghetti slierten aan de stoeltjes en ligt er een verdwaald gehaktballetje onder tafel.”